Kulturskolen

Innhold

Siljan kommune ønsker via kulturskolen å gi varierte undervisningstilbud av høy kvalitet innen kunstfag til barn og ungdom.

Om kulturskolen

Kulturskolen ønsker å kunne bidra til gode oppvekstvillkår for barn og unge i kommunen, og gi elevene meningsfylte og stimulerende aktiviteter som gir både faglig og sosial utvikling.

I tillegg til de ordinære tilbudene har kulturskolen også hovedansvaret for Ungdommens Kulturmønstring (UKM). Kulturskolen samarbeider også med andre kommunale tjenesteytere og lokale kulturaktører.

Ønsker du på sikt å ta en yrkesutdanning innen kunstfag eller kun har lyst til å ha en positiv fritidsaktivitet, er du uansett hjertelig velkommen som elev ved kulturskolen!

I tillegg til dette gis det kortere kurs i spennende og morsomme fag i løpet av skoleåret.

Det tilbys det også nettbasert undervisning (Skype, Zoom m.m.) i flere av fagtilbudene. Ta kontakt med kulturskolen hvis det er ønskelig med undervisning på en slik plattform.

I løpet av skoleåret har kulturskolen elevkonserter, prosjekter og offentlige opptredener, og følger hovedsakelig skoleruta for grunnskolen. Kulturskolen holder til på Midtbygda skole. 

Kontakt oss

Siljan kulturskole

3748 Siljan 

Tlf.: 95761284

E-post: kulturskolen@siljan.kommune.no

Hvem kan søke?

Nedre aldersgrense for søkere er i utgangspunktet1.klasse. Voksne kan også søke, men søkere i skolealder blir prioritert. Det er også mulig å søke på flere tilbud. Undervisningen skjer hovedsakelig etter skoletid som enkeltundervisning eller i grupper. Undervisningen er i utgangspunktet 25 minutter pr. uke for de som har enkeltundervisning innen musikkfag. Kulturskolen har instrumenter til utlån.

Priser og moderasjonsordninger

Kulturskolen

Pr. 01.01.2024:

Egenandel kr. 2.612,- pr. år.

Søskenmoderasjon gis med 30% for barn nr. 2 og 50% for øvrige barn.

Kulturskolen har også instrumenter til utleie.

Søk om plass

Hovedopptaket til kulturskolen er i juni hvert år, men det er også mulig å søke om plass ellers i året. Du kan søke om plass ved å benytte det elektroniske søknadsskjemaet:

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og veiledning.

Søknad om opptak og fornyelse

Oppsigelse av plass 

Undervisningstilbudene

LÅTSKRIVING, GITAR 

Her lærer du alt som skal til for å lage egne låter innen sjangerne pop og rock. Tilbudet tar utgangspunkt i elever som har grunnleggende ferdigheter på akustisk gitar eller el.gitar. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer: Demetrio Scopelliti

GITAR NOTELÆRE

Her lærer du grunnleggende notelære. Tilbudet er både teoretisk og praktisk rettet. Kulturskolen har utleieinstrumenter. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer: Demetrio Scopelliti

VOKAL

Vil du lære å synge? Her får du mulighet til å lære sangteknikk og sanger fra mange ulike sjangre. Sangglede står i fokus, og undervisningen tilrettelegges hver enkelt elev. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.
Det kan også bli aktuelt med noe korsang/vokalgrupper hvis det blir nok søkere.
Lærer: Odd Jakobsen

GITAR (elektrisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi, improvisasjon og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer: Demetrio Scopelliti

GITAR (akustisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel viser, blues, klassisk og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer: Demetrio Scopelliti

BASSGITAR

Velger du dette tilbudet lærer du å spille kjente sanger i ulike stilarter. Du får tilbud om å spille med andre elever, og delta på elevkonserter. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer: Demetrio Scopelliti

GITAR – Metal/Rock

Dette tilbudet er spesielt tilpasset elever som ønsker å fordype seg innen denne sjangeren. Tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Tilbys også som nettbasert undervisning. Lærer Demetrio Scopelliti.

PIANO

Her lærer du å spille kjente stykker og sanger etter noter, besifring/akkorder og etter gehør. Øret ditt trenes i å høre musikalske detaljer og du får hjelp til å uttrykke deg på pianoet og på den måten forstå hvordan musikk kan si mye uten ord. Du lærer også å akkompagnere andre og får muligheten til å lage dine egne små stykker.  Du spiller firhendig med læreren din og får også tilbud om å spille med andre, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Lærer Odd Jakobsen

KEYBOARD

Som elev lærer du å spille kjente stykker/sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre elever og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Lærer Odd Jakobsen

TROMMER

Her lærer du grunnleggende rytmer i ulike stilarter som bl.a. pop, rock, blues og latin. Du får mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter. Lærer Demetrio Scopelliti.

BAND (gitar, bass og trommer)

Dette tilbudet er for elever som allerede har grunnleggende ferdigheter på sitt instrument. Kulturskolebandene har ukentlig øvinger, og opptrer på elevkonserter. Lærer Demetrio Scopelliti.

Andre kurs

Improteater 4.-7. klasse

Bli med på et morsomt, lekent og lærerikt improvisasjonsteaterkurs med skuespiller Igor Dunderovic. Igor vil lære bort lekenhet, spontanitet, fantasi og samarbeid gjennom klassiske bli kjent leker, improviserte øvelser, dikt, dialog og historiefortellinger som oppstår i øyeblikket. Det blir hovedvekt på kommunikasjon og kreativitet. Kurset avsluttes med en liten forestilling. Dette tilbudet er tilrettelagt for deg som har ingen eller liten erfaring med teater. Kurset gjennomføres i vårsemesteret 2023. Det tas forbehold om nok antall søkere for å kunne gjennomføre dette tilbudet. Det blir 5 kursdager pluss forestilling. Lærer Igor Dunderovic. Pris kr. 400,-.

Improteater 8.-10. klasse

Bli med på et morsomt, lekent og lærerikt improvisasjonsteaterkurs med skuespiller Igor Dunderovic. Igor vil lære bort lekenhet, spontanitet, fantasi og samarbeid gjennom klassiske bli kjent leker, improviserte øvelser, dikt, dialog og historiefortellinger som oppstår i øyeblikket. Det blir hovedvekt på kommunikasjon og kreativitet. Kurset avsluttes med en liten forestilling. Dette tilbudet er tilrettelagt for deg som har ingen eller liten erfaring med teater. Kurset gjennomføres i vårsemesteret 2023. Det blir 5 kursdager pluss forestilling. Det tas forbehold om nok antall søkere for å kunne gjennomføre dette tilbudet. Lærer Igor Dunderovic. Pris kr. 400,-.

UKM-arrangør

Kulturskolen har ansvaret for å arrangere UKM i Siljan. Ønsker du å være med å arrangere Ungdommens Kulturmønstring kan du melde deg på her. De som melder seg på vil delta i planleggingsfasen og gjennomføringen av dette arrangementet. For mer info se ukm.no.
Aldersgrense: 8.-10.kl.
Pris: 0,-

Publisert: 11.05.2017 13.32