Kulturskolen

Innhold

Siljan kommune ønsker via kulturskolen å gi varierte undervisningstilbud av høy kvalitet innen kunstfag til barn og ungdom.

Om kulturskolen

Kulturskolen ønsker å kunne bidra til gode oppvekstvillkår for barn og unge i kommunen, og gi elevene meningsfylte og stimulerende aktiviteter som gir både faglig og sosial utvikling.

I tillegg til de ordinære tilbudene har kulturskolen også hovedansvaret for Ungdommens Kulturmønstring (UKM). Kulturskolen samarbeider også med andre kommunale tjenesteytere og lokale kulturaktører.

Ønsker du på sikt å ta en yrkesutdanning innen kunstfag eller kun har lyst til å ha en positiv fritidsaktivitet, er du uansett hjertelig velkommen som elev ved kulturskolen!

I tillegg til dette gis det kortere kurs i spennende og morsomme fag i løpet av skoleåret.

Fra mars 2020 tilbys det også nettbasert undervisning (Skype, Zoom m.m.) i flere av fagtilbudene. Ta kontakt med kulturskolen hvis det er ønskelig med undervisning på en slik plattform.

I løpet av skoleåret har kulturskolen elevkonserter, prosjekter og offentlige opptredener, og følger hovedsakelig skoleruta for grunnskolen. Kulturskolen holder til på Midtbygda skole. 

Kontakt oss

Siljan kulturskole

3748 Siljan      

tlf. 95761284

e-post: kulturskolen@siljan.kommune.no

Hvem kan søke?

Nedre aldersgrense for søkere er i utgangspunktet1.klasse. Voksne kan også søke, men søkere i skolealder blir prioritert. Det er også mulig å søke på flere tilbud. Undervisningen skjer hovedsakelig etter skoletid som enkeltundervisning eller i grupper. Undervisningen er i utgangspunktet 25 minutter pr. uke for de som har enkeltundervisning innen musikkfag. Kulturskolen har instrumenter til utlån.

Priser og moderasjonsordninger

Kulturskolen

Egenandel kr. 2.294,- pr. år.

Søskenmoderasjon gis med 30% for barn nr. 2 og 50% for øvrige barn.

Kulturskolen har også instrumenter til utleie.

Søk om plass

Hovedopptaket til kulturskolen er i juni hvert år, men det er også mulig å søke om plass ellers i året. Du kan søke om plass ved å benytte det elektroniske søknadsskjemaet:

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og veiledning.

Søknad om inntak

Oppsigelse av plass

Oppsigelse av plass

 

Undervisningstilbudene

HIPHOP DANS 2.-4. klasse

I tillegg til undervisning i dans vil det på kurset også bli lagt vekt på koreografi. Undervisningen gjennomføres ikke ukentlig. Vi samler opp undervisningen i bolker i løpet av semesteret. Elevene deltar også på offentlige opptredener. Undervisningsplan sendes ut før oppstart.

HIPHOP DANS 5.-7. klasse

I tillegg til undervisning i dans vil det på kurset også bli lagt vekt på koreografi. Undervisningen gjennomføres ikke ukentlig. Vi samler op undervisningen i bolker i løpet av semesteret. Elevene deltar også på offentlige opptredener. Undervisningsplan sendes ut før oppstart.

LÅTSKRIVING, GITAR 

Her lærer du alt som skal til for å lage egne låter innen sjangerne pop og rock. Tilbudet tar utgangspunkt i elever som har grunnleggende ferdigheter på akustisk gitar eller el.gitar. Lærer: Demetrio Scopelliti

GITAR NOTELÆRE

Her lærer du grunnleggende notelære. Tilbudet er både teoretisk og praktisk rettet. Kulturskolen har utleieinstrumenter. Lærer: Demetrio Scopelliti

VOKAL

Vil du lære å synge? Her får du mulighet til å lære sangteknikk og sanger fra mange ulike sjangre. Sangglede står i fokus, og undervisningen tilrettelegges hver enkelt elev. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommere.

FLØYTE

Du lærer å spille kjente stykker i ulike stilarter. Elevene lærer å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 2.klasse.

KLARINETT

Lær å spille klarinett, lese noter, bli flink på instrumentet ditt og spill gøye sanger​! Klarinett er et blåseinstrument som er vanlig brukt både i korps og som soloinstrument. Man kan søke plass ved kulturskolen og lære å spille klarinett selv om man ikke går i korps. Det er også mulighet for samspill med andre elever og deltagelse på elevkonserter. Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 2.klasse.

SAKSOFON

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter. Elevene lærer også å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 2.klasse.

GITAR (elektrisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi, improvisasjon og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

GITAR (akustisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel viser, blues, klassisk og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

BASSGITAR

Velger du dette tilbudet lærer du å spille kjente sanger i ulike stilarter. Du får tilbud om å spille med andre elever, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er for nybegynnere.

GITAR – Metal/Rock

Dette tilbudet er spesielt tilpasset elever som ønsker å fordype seg innen denne sjangeren. Tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

PIANO

Her lærer du å spille kjente stykker og sanger etter noter, besifring/akkorder og etter gehør. Øret ditt trenes i å høre musikalske detaljer og du får hjelp til å uttrykke deg på pianoet og på den måten forstå hvordan musikk kan si mye uten ord. Du lærer også å akkompagnere andre og får muligheten til å lage dine egne små stykker.  Du spiller firhendig med læreren din og får også tilbud om å spille med andre, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

KEYBOARD

Som elev lærer du å spille kjente stykker/sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre elever og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

TROMMER

Her lærer du grunnleggende rytmer i ulike stilarter som bl.a. pop, rock, blues og latin. Du får mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter.

BAND (gitar, bass og trommer)

Dette tilbudet er for elever som allerede har grunnleggende ferdigheter på sitt instrument. Kulturskolebandene har ukentlig øvinger, og opptrer på elevkonserter.

Andre kurs

UKM-arrangør

Kulturskolen har ansvaret for å arrangere UKM i Siljan. Ønsker du å være med å arrangere Ungdommens Kulturmønstring kan du melde deg på her. De som melder seg på vil delta i planleggingsfasen og gjennomføringen av dette arrangementet. For mer info se ukm.no

Aldersgrense: 8.-10.kl.

Pris: 0,-

Tradisjonelt håndverk 2.-4. klasse

Kurset tar utgangspunkt i tradisjonelle håndverktradisjoner. Arrangeres våren 2021.

8 undervisningsdager, 1,5 time pr. gang. Undervisningsplan sendes ut før oppstart.

Dette tilbudet gjennomføres med forbehold om nok påmeldinger.

Pris: 400,-

Tradisjonelt håndverk 5.-7. klasse

Kurset tar utgangspunkt i tradisjonelle håndverktradisjoner. Arrangeres våren 2021.

8 undervisningsdager, 1,5 time pr. gang. Undervisningsplan sendes ut før oppstart.

Dette tilbudet gjennomføres med forbehold om nok påmeldinger.

Pris: 400,-

 

Publisert: 11.05.2017 13.32