Nå starter straks vaksinering av gruppe 5

Innhold

Vaksinestatus - Over 65 og ikke fått vaksine? - Hva kan vaksinerte gjøre nå?

Over 65 og ikke fått vaksine?

Dersom det er noen som bor i Siljan som er over 65 år og som ikke har fått tilbud om vaksine, ta kontakt med vaksinekoordinator Solveig V. Vestby tlf. 477 07 169 eller send epost til solveigveslegard.vestby@siljan.kommune.no

Vaksinestatus i Siljan 30.april

Forrige uke ble det satt 90 vaksinedoser i Siljan, og denne uken (18) er det 36 førstedoser og 36 andredoser med Pfizervaksine. Da har 510 personer i Siljan fått sin førstedose, og 168 fått sin andredose. I tillegg er det 220 som har fått AstraZeneca-vaksinen, og disse vil få tilbud om videre vaksinering med annen vaksine. Les mer om dette her 

Uke 19 får vi 60 doser Pfizer-vaksine, 34 førstedoser og 26 andredoser, og da vil vi begynne å vaksinere gruppe 5, alder 55-64 med under liggende sykdommer/tilstander. Les mer om hvem dette gjelder her: 

Hva kan vaksinerte gjøre nå?

Råd som gjelder for fullvaksinerte (FHI)

Ute blant folk (i det offentlige rom, inkludert offentlig transport):

  • Uendrete råd og regler om avstand, antall, hygieneråd, munnbind etc.

Hjemme hos deg selv og i egen bil (i det private rom):

  • Vaksinerte kan ha nær sosial omgang (under 1 meter) med andre vaksinerte (selv om de er i risikogruppen).
  • Vaksinerte kan ha nær sosial omgang med uvaksinerte som ikke er i risikogruppen.
  • Vaksinerte bør fortsatt holde god avstand (minst 1 meter) til uvaksinerte i risikogruppen som de ikke bor med.

To doser er nødvendig for fullgod beskyttelse, men allerede tre uker etter første dose har man god beskyttelse. Beskyttelsen etter fullvaksinasjon varer i minst et halvt år, antakelig mye lenger. De som har gjennomgått covid-19 det siste halve året er tilsvarende godt beskyttet som de som er fullvaksinert.

Selv om beskyttelsen er god, er det likevel mulig å bli smittet av covid-19 selv om man er vaksinert. Det er også mulig for vaksinerte å smitte andre. Dette gjelder selv om man ikke merker at en selv er smittet.
Les mer om dette her: 

Publisert: 03.05.2021 13.36